Changing sample rate for new project

For general questions or discussion of Auria.

Moderators: Corey W, Rim

Post Reply
jrech
Expert
Posts: 175
Joined: Mon Nov 19, 2012 9:03 am

Changing sample rate for new project

Post by jrech » Sun Oct 07, 2018 9:28 am

Right now auria is set to 44.1 when I try and set it to 48 for a new song it tells me the background apps need to be changed as well. I don’t have anything else opened. How do I set up the new song to be at 48 sampling rate?
iPad Pro, Auria Pro - https://jodyrech.bandcamp.com

User avatar
Anthony Alves
Expert
Posts: 1298
Joined: Sat Mar 10, 2012 9:52 am

Re: Changing sample rate for new project

Post by Anthony Alves » Sun Oct 07, 2018 8:28 pm

You need to reboot your iPad. Cheers.

Markusho84
New Member
Posts: 4
Joined: Fri Jan 20, 2017 10:23 am

Re: Changing sample rate for new project

Post by Markusho84 » Mon Apr 08, 2019 1:13 am

Anthony Alves wrote:
Sun Oct 07, 2018 8:28 pm
You need to reboot your iPad. Cheers.
Is there seriously no other way around this than rebooting the ipad? Why does it think apps are open in the background when there aren’t any?!

User avatar
richardyot
Expert
Posts: 595
Joined: Tue Nov 19, 2013 4:45 am

Re: Changing sample rate for new project

Post by richardyot » Mon Apr 08, 2019 1:41 am

Possibly ghost IAA apps that don't get properly shut down.

An alternative to rebooting is to do the following:

1) Swipe up to close any open apps

2) Press and hold the power switch on the side of the device

3) When the "Slide To Power Off" message appears, instead of shutting the iPad down press and hold the Home button until the screen clears and returns to the home page.

This should clear any ghosted apps out of memory.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 1 guest